Vanja Gojnić - SUmmer CoolTour by AEGEE Torino, Italy 2015

U moru situacija kroz koje sam prošla sa Aegee-om, najvrednije jesu poznanstva koja sam stekla, od kojih mislim da će neka biti prijateljstva za ceo život 🙂

Ovog leta Vanja Gojnić otputovala je na svoj prvi Summer University u Torino, pod nazivom SUmmer CoolTour koji je trajao od 21.07.-06.08.2015. Ovaj Summer uključivao je obilazak severne Italije i uživanje u predivnim predelima. Mnoštvo radionica, druženja, predivnih predela samo su neke od stvari koji su učinile ovaj događaj posebnim.

Vanja Gojnić, student elektrotehnike na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, aktivan je član naše organizacije od marta meseca. Učestvovala je u organizaciji EXITing adventure 2015, događaja naše antene u okviru EXIT festivala i bila je jedan od učesnika letnjeg univerziteta SUmmer CoolTour u Italiji.

Društvo iz Torina

Jezero Moncenisio, na granici Italije i Francuske

Vanja je istakla da joj je AEGEE priča bila privlačna od samog starta i da se zato odlučila da bude deo ovog događaja

– Ono što me je primarno privuklo u samom projektu Aegee-a Summer University jeste mogućnost da određeni vremenski period provedem sa ljudima koji dolaze iz raznih delova Evrope, mogućnost da upoznam njihovu kulturu i da unapredim svoje poznavanje stranih jezika – istakla je Vanja.

Summer University uključuje mnogo aktivnosti i pruža mnogo novih iskustava a takav je bio i SUmmer CoolTour u Italiji koji je Vanja posetila

– Stvarno je jako teško izdvojiti samo jedan događaj sa ovog SU događaja s obzirom da sam provela čak dve nedelje na njemu s mnoštvom radionica svaki dan, ali takođe smo dosta putovali van Torina – naglasila je Vanja.

Poseban utisak na Vanju ostavili su predeli i mesta koja je imala priliku da vidi u ovoj prelepoj zemlji

– Izlet koji je na mene ostavio neverovatan utisak jeste planinarenje po najvećem planinskom masivu u Evropi – Alpima. Prelepi pejzaži koji su me okruživali, ali takođe i obilaženje starih ratnih baza koje su tako dobro sakrivene da nisi siguran da li je baza ili gomila kamenja dok se sasvim ne približiš, nisu mogli da me ostave ravnodušnom – dodala je Gojnićeva.

Vanja nam je rekla šta je za nju najvrednije što joj je AEGEE doneo

– U moru situacija kroz koje sam prošla sa Aegee-om, najvrednije jesu poznanstva koja sam stekla, od kojih mislim da će neka biti prijateljstva za ceo život – zaključila je Vanja.

Radanović D.