Summer University Aachen 2015 - Dragana Radanović

Najvrednije što mi je AEGEE doneo je prilika da upoznajem nove ljude drugih nacionalnosti, vere i kulture od kojih sam mnogo naučila.

Dragana Radanović učestvovala je u organizovanju Letnjeg događaja ”EXITing Adventure” u organizaciji naše antene i bila je učesnik Letnjeg univerziteta u Aachenu, Nemačka.

Diplomirala je novinarstvo na Univerzitetu u Novom Sadu. Član AEGEE-a postala je u junu 2015. godine i od tad je aktivna u anteni AEGEE Novi Sad.

Ćao, Dragana! Možeš li nam reći, zašto si se odlučila baš za ovaj AEGEE događaj?

– Jedan od glavnih razloga zašto sam se odlučila baš za ovaj događaj je nemački jezik, jer je ovaj summer uključivao i kurs jezika. Tokom ovog događaja svi smo se služili isključivo ovim jezikom i to je za mene predstavljalo priliku da usavršim svoje znanje. Nešto što mi je takođe bilo primamljivo baš kod ovog događaja je i obilazak tri zemlje Nemačka, Holandija i Belgija. Odmah sam sebi rekla ovakvo nešto se ne propušta, spoj lepog i korisnog. Navela sam ovaj summer kao svoju jedinu želju i kad su me primili nije bilo srećnije osobe od mene!

Postoji li nešto što bi posebno izdvojila sa ovog Letnjeg univerziteta?

– Događaj koji je na mene najjači utisak ostavio jeste poseta Maastrichtu, gradu u Holandiji koji me je oduševio svojom lepotom i uređenošću. Prelepe građevine, grad bogat istorijom definitivno vas ne ostavlja ravnodušnim. Na ulicama se mogu videti samo biciklisti, auta gotovo da i nema. Nešto što je meni bilo jako čudno u ovom gradu je to što su katedrale pretvorili u hotel i u knjižaru i malo je čudan osećaj kad vidite ljude kako za oltarom jedu. U ovom predivnom gradu obišli smo i tunele koji su kilometrima dugački a nešto što je najviše ostavilo utisak na mene jeste trenutak kada smo u tunelu po mrklom mraku nekoliko minuta tražili izlaz.

Poseta Maastrichtu

Čak i pre odlaska na tvoj SU postala si aktivan član u AEGEE Novi Sad, učestvujući u organizaciji ”EXITing Adventure”-a. Šta je to što ti je članstvo u AEGEE-u donelo?

– Najvrednije što mi je AEGEE doneo je prilika da upoznajem nove ljude drugih nacionalnosti, vere i kulture od kojih sam mnogo naučila. Unapredila sam svoje znanje jezika i naučila sam mnogo o sebi, što mislim da je jako bitno.

Maskenbal-party, Summer University Aachen 2015