Omladina JAZAS-a Novi Sad

Omladina JAZAS-a je zajednica volontera koja broji preko 3000 članova širom zemlje i sve veći broj mladih svojim članstvom potvrđuje usvajanje zdravih stilova života koje Omladina JAZAS-a stalno promoviše. Bavimo se prvenstveno zdravljem, ali smo konkretno fokusirani na podizanje svesti mladih o HIV/AIDS-u i bolestima zavisnosti. Naša organizacija je, naime, osnovana 1994. godine kao Omladina Jugoslovenske asocijacije za borbu protiv side i samim tim mi se deklarištemo kao nevladina, neprofitna i humanitarna organizacija.

Volonteri Omladine JAZAS-a Novi Sad (dalje OJNS) su u stalnoj prilici da organizuju razne akcije kako bi stvorili promenu i omogućili mladima da na zaban i edukativan način brzo stignu do tačnih informacija, pa su tako osnovni vid prenosa znanja – vršnjačke edukacije koje mi redovno organizujemo u novosadskim školama. Takođe OJNS je u poslednjem periodu bila u mogućnosti da održi akcije i tribine kako u Novom Sadu, tako i u okolini. Posetili smo mesta poput Bečeja i Temerina i time se pomerili korak bliže našem cilju. Akcija koja se ovih dana održava jeste na Exit festivalu na Petrovaradinskoj tvrđavi, pa ako ste u blizini, budite slobodni da navratite do štanda OJNS-a i zabavite se sa zanimljivim sadržajem koji su vam naši volonteri ovo godine pripremili.

Srce OJNS-a jesu naši entuzijastični volonteri koji svojom energijom pozitivno utiču na mlade. Ako želite da čujete kako to izleda iz njihove perspektive, pročitajte šta je volonterka Ivana Čarapić o svom iskustvu napisala:

„Oduvek sam želela da naučim nešto više o psihoaktivnim supstancama i o polno prenosivim bolestima. Jednog letnjeg dana, dok sam još bila u osnovnoj školi, u centru grada videla sam njihovu uličnu akciju koja je na mene ostavila veliki utisak. Još od tada želim da im se priključim. Kada je bio raspisan konkurs, prijavila sam se i pozvali su me najpre na intervju, a zatim i na obuku za vršnjačkog edukatora. Nisam se pokajala. Od prvog dana su me prihvatili kao deo tima, zajednice. Na našim sastancima je opuštena atmosfera i nekad imamo toliko toga da ispričamo i podelimo međusobno, pa prilično odužimo sa druženjem. Ta pozitivna energija koju delimo međusobno je neopisiva. Svi se i privatno družimo i pomažemo se međusobno. Pored svega toga sam stekla i znanje o oblasti koju volim i veštinu kako da to znanje prenesem drugim vršnjacima. Ovim putem pozivam sve čitaoce da nam se pridruže, osete tu magičnu atmosferu mladih i steknu prijateljstvo, znanje i iskustvo.“

Ako i vi poput, naše drage Ivane želite da saznate više o Omladini Jazas-a Novi Sad i steknete mnogobrojna iskustva, možete nas posetiti na:

Facebook stanici: https://www.facebook.com/omladinajazasans/

Instagram stranici: @jazas_novisad