Ivana Čavić - Razmena između AEGEE Berlin, AEGEE Novi Sad i AEGEE Istanbul

”Kroz AEGEE sam shvatila da je sve moguće i da su prilike za ovakve nezaboravne trenutke na dohvat ruke, samo je pitanje želje koja će nas pokrenuti da te prilike i uhvatimo.”

Ivana Čavić je student Fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. AEGEE-u u našem gradu priključila se upravo zbog putovanja u Berlin (od 4. do 8. Marta 2016), koje nam u nastavku opisuje.

Kroz ovu priču saznajte zašto se prijavila za ovu razmenu i odlučila da i nakon nje ostane deo priče kojoj se, kako kaže, priključila u pravo vreme – već na početku svojih studija!

Berlin mi je, zbog svoje istorije i raznolike kulture, oduvek bio grad u koji sam želela da odem. Iz nekog neobjašnjivog razloga osecala sam izvesnu povezanost sa njim, iako nikada nisam bila u Berlinu. Videla sam prijavu za studentsku razmenu između Aegee Istanbula, Novog Sada i Berlina, i istog trena pomislila kako moram da budem deo toga. Tada još nisam bila član Aegee tima. Tačnije, nisam znala šta je Aegee, ali nije mi to bilo važno jer nisam mogla sebi da dopustim da propustim priliku za upoznavanje novih ljudi, kultura i grada poput Berlina. Mesec dana kasnije, bila sam okružena novim ljudima, različitim kulturama u neverovatnom gradu – Berlinu.

Ivana u Berlinu 🙂

Ivana nam govori kako se oseća sad, par meseci nakon razmene

Dva meseca kasnije, u Novom Sadu sam, i dalje pod utiscima sa putovanja nakon kojeg sam se vratila kao bogatija osoba jer sam stekla bezbroj novih iskustava, a još važnije – nova prijateljstva. Nemoguće je izdvojiti samo jedan događaj sa ovog putovanja jer svaki trenutak proveden sa tako pozitivnim, kvalitetnim mladim ljudima u tako posebnom gradu deo je jedne uspomene. Uspomene koja me je promenila.

A, šta joj je donelo članstvo u AEGEE – Novi Sad?

Promenilo me je čitavo Aegee iskustvo, jer mi je učinilo da shvatim da je sve moguće i da su prilike za ovakve nezaboravne trenutke na dohvat ruke, samo je pitanje želje koja će nas pokrenuti da te prilike i uhvatimo.

(Cela :D) novosadska ekipa ispred Brandenburške kapije u Berlinu