Omladina JAZAS-a Novi Sad

Omladina JAZAS-a je zajednica volontera koja broji preko 3000 članova širom zemlje i sve veći broj mladih svojim članstvom potvrđuje usvajanje zdravih stilova života koje Omladina JAZAS-a stalno promoviše. Bavimo se prvenstveno zdravljem, ali smo konkretno fokusirani na podizanje svesti mladih o HIV/AIDS-u i bolestima zavisnosti. Naša organizacija je, naime,  osnovana 1994. godine kao Omladina Jugoslovenske asocijacije za borbu protiv side i samim tim mi se deklarištemo kao nevladina, neprofitna i humanitarna organizacija.

 

Volonteri Omladine JAZAS-a Novi Sad (dalje OJNS) su u stalnoj prilici da organizuju razne akcije kako bi stvorili promenu i omogućili mladima da na zaban i edukativan način brzo stignu do tačnih informacija, pa su tako osnovni vid prenosa znanja – vršnjačke edukacije koje mi redovno organizujemo u novosadskim školama. Takođe OJNS je u poslednjem periodu bila u mogućnosti da održi akcije i tribine kako u Novom Sadu, tako i u okolini. Posetili smo mesta poput Bečeja i Temerina i time se pomerili korak bliže našem cilju. Akcija koja se ovih dana održava jeste na Exit festivalu na Petrovaradinskoj tvrđavi, pa ako ste u blizini, budite slobodni da navratite do štanda OJNS-a i zabavite se sa zanimljivim sadržajem koji su vam naši volonteri ovo godine pripremili.

 

Srce OJNS-a jesu naši entuzijastični volonteri koji svojom energijom pozitivno utiču na mlade. Ako želite da čujete kako to izleda iz njihove perspektive, pročitajte šta je volonterka Ivana Čarapić o svom iskustvu napisala:

„Oduvek sam želela da naučim nešto više o psihoaktivnim supstancama i o polno prenosivim bolestima. Jednog letnjeg dana, dok sam još bila u osnovnoj školi, u centru grada videla sam njihovu uličnu akciju koja je na mene ostavila veliki utisak. Još od tada želim da im se priključim. Kada je bio raspisan konkurs, prijavila sam se i pozvali su me najpre na intervju, a zatim i na obuku za vršnjačkog edukatora. Nisam se pokajala. Od prvog dana su me prihvatili kao deo tima, zajednice. Na našim sastancima je opuštena atmosfera i nekad imamo toliko toga da ispričamo i podelimo međusobno, pa prilično odužimo sa druženjem. Ta pozitivna energija koju delimo međusobno je neopisiva. Svi se i privatno družimo i pomažemo se međusobno. Pored svega toga sam stekla i znanje o oblasti koju volim i veštinu kako da to znanje prenesem drugim vršnjacima. Ovim putem pozivam sve čitaoce da nam se pridruže, osete tu magičnu atmosferu mladih i steknu prijateljstvo, znanje i iskustvo.“

Ako i vi poput, naše drage Ivane želite da saznate više o Omladini Jazas-a Novi Sad i steknete mnogobrojna iskustva, možete nas posetiti na:

Facebook stanici: https://www.facebook.com/omladinajazasans/

Instagram stranici: @jazas_novisad

Novi Sad City

Novi Sad City

RTV

RTV

Portal Mladi

Portal Mladi

FTN

FTN

Jazas omladina

Jazas omladina

FFN

FFN

LG Estiem

LG Estiem

ESN

ESN

021

021

Coca Cola Hellenic

Coca Cola Hellenic

Gradsko zelenilo NS

Gradsko zelenilo NS

Akademija Oxford

Akademija Oxford

Edukacija

Edukacija

AEGEE BG

AEGEE BG

AEGEE Nis

AEGEE Nis

AEGEE Europe

AEGEE Europe

Vlada Vojvodine

Vlada Vojvodine

Univerzitetski Odjek

Univerzitetski Odjek

Belgrade Modern Hostel

Belgrade Modern Hostel

PSD Zeleznicar

PSD Zeleznicar

Omladinske novine

Omladinske novine

Prodaja majica Kika

Prodaja majica Kika

Studentski život

Studentski život

Folklorno udruženje "Veliko kolo"

Folklorno udruženje "Veliko kolo"