Razmena Torino-Novi Sad 2015-Nevena Đokić

 

Travel is only thing you buy that makes you richer” 🙂

Pasta-piknik u Torinu

Pasta-piknik u Torinu

Nevena Đokić je imala ove godine priliku da sa ekipom iz AEGEE bude deo razmene između Novog Sada i Torina. Proveli su izvanrednih šest dana sa članovima AEGEE Torina u ovom divnom gradu upoznajući  njegovu istoriju i kulturu. Oni su im na pravi način približili običaje i njihov način života. 

Ona  je član Aegee-a godinu dana i u našoj anteni je zadužena za HR sektor. Diplomirala je Prehrambenu biotehnologiju na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu.  U okviru naše organizacije bila je jedan od organizatora događaja  EXITING ADVENTURE koji je održan u Novom Sadu, a takođe učestvovala je i u razmeni između Torina i Novog Sada.

 

 

Nevena je ovaj događaj videla kao priliku za putovanje i upoznavanje novih ljudi a i mogućnost da se upozna sa studentskim životom u Italiji

– Kao veliki fan italijanske kulture, kuhinje, filma, muzike i jezika želela sam da budem domaćin studentima iz Torina kao i da ostvarim kontakte. Nastavak svojih studija sam želela u Italiji pa mi se ovo učinila kao sjajna prilika da se bolje upoznam sa njihovim studentskim životom.

Ona je istakla da je ovaj događaj za nju predstavlja poseban doživljaj i da smatra da je dragoceno iskustvo doživeti ova mesta iz ugla lokalaca

– Tokom razmene sa Aegee Torinom bilo je mnoštvo sjajnih trenutaka i gotovo je nemoguće izdvojiti samo jedan, svaki dan je doživljaj za sebe. To je putovanje sa koga nosim najlepše uspomene, upoznavati istorijsko i kulturno bogatstvo jednog grada iz ugla lokalaca je najdragocenija stvar. Naši sjajni domaćini uveli su nas u njihov način života i razmišljanja, odveli nas na najzanimljvija mesta gde se okupljaju njihovi mladi, upoznali sa njihovim porodicama i običajima.

Trg u Torinu

Druženje na jednom od trgova u Torinu

Naglasila je da se ovo putovanje razlikuje od klasičnih putovanja upravo po tome jer ste okruženi ljudima od kojih najbolje možete naučiti i upoznati duh tog mesta

Pripremanje paste

Pripremanje paste

– Ovo zanimljivo putovanje proteklo je u pozitivnoj i opuštenoj atmosferi i ono što mi je posebno prijalo bila je spontanost, dešavanje koje dobro opisuje to raspoloženje jeste priprema paste poslednji dan u stanu naših domaćina 🙂 Nije to bila jedna od onih dobro isplaniranih poseta muzejima i galerijama, već sasvim obično posle podne i priprema ručka, naravno paste 🙂 Meni kao velikom obožavaocu ovog jela bilo je zadovoljstvo učestvovati u ovome i pokupiti mnoštvo dragocenih saveta i trikova! Nadam se da će fotografija uspeti da dočara trud naših domaćina 🙂 Za ne tako dugo provedeno vreme uspeli smo da se povežemo i stvorimo toplu atmosferu jednog nedeljnog porodičnog ručka u kome smo svi beskrajno uživali.

 

 

 

 

 

Nevena je istakla da biti deo AEGEE-a sa sobom donosi mnogo prednosti a i priliku za samousavršavanje

-Aegee me je povezao sa ljudima sličnih interesovanja i ambicija, postao je novi izvor informacija i prilika za usavršavanje na profesionalnom ali i ličnom nivou. Kroz sva dešavanja, putovanja i angažovanja upoznaješ nove, interesantne ljude, stičeš prijatelje, ali i upoznaješ sebe, ispituješ svoje granice, suočavaš se sa strahovima, radiš na sebi.

 

Novi Sad City

Novi Sad City

RTV

RTV

Portal Mladi

Portal Mladi

FTN

FTN

Jazas omladina

Jazas omladina

FFN

FFN

LG Estiem

LG Estiem

ESN

ESN

021

021

Coca Cola Hellenic

Coca Cola Hellenic

Gradsko zelenilo NS

Gradsko zelenilo NS

Akademija Oxford

Akademija Oxford

Edukacija

Edukacija

AEGEE BG

AEGEE BG

AEGEE Nis

AEGEE Nis

AEGEE Europe

AEGEE Europe

Vlada Vojvodine

Vlada Vojvodine

Univerzitetski Odjek

Univerzitetski Odjek

Belgrade Modern Hostel

Belgrade Modern Hostel

PSD Zeleznicar

PSD Zeleznicar

Omladinske novine

Omladinske novine

Prodaja majica Kika

Prodaja majica Kika

Studentski život

Studentski život

Folklorno udruženje "Veliko kolo"

Folklorno udruženje "Veliko kolo"