GALERIJA

Veliki američki fotograf Ansel Adam je rekao: “Svaka fotografija vredi i sadrži onoliko koliko smo stavili u nju.” Mi smo u naše fotografije uložili mnogo prijateljstva, ljubavi i divnih uspomena, a ovde ih možete sve pogledati i osetiti neke od najlepših momenata naše organizacije. Nadamo se da ćete u njima uživati barem onoliko koliko smo i mi dok smo ove fotografije pravili!


 

Razmena AEGEE Novi Sad - AEGEE Maribor

U poseti su nam bili prepozitivni drugari iz Maribora! Atmosfera je bila odlična tokom cele razmene a druženja i zabave nikada nije manjkalo! Bili smo u obilasku grada, na Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i u katakombama ispod nje, degustirali smo vino u Karlovcima, jedan dan smo otišli do Beograda a večeri smo provodili na žurkama u novosadskim klubovima, od kojih je jedna bila i pod maskama! :D

Balkanize your Summer from Danube to Vardar - Summer University by AEGEE-Novi Sad and AEGEE-Skopje 2016

This year 29 participants from around 10 European countries got a chance to feel true Balkan spirit through the program that AEGEE - Novi Sad and AEGEE - Skopje members prepared for them! Check out our adventure and JOIN US NEXT YEAR! :)

Razmena AEGEE Novi Sad - AEGEE Berlin - AEGEE Istanbul

Ideja za ovu razmenu stvorila se u novembru 2015. Već u martu i aprilu 2016. došlo je do njene realizacije! Osetite bar delić atmosfere ove studentske AEGEE razmene između tri grada i pogledajte kako se u AEGEE-u stiže od ideje do realizacije za tren oka! :) || An idea for this exchange appeared in November 2015. During March and April 2016 this idea became reality! Feel a part of the atmosphere that our members felt during this 3-cities exchange and check out how we in AEGEE go from ''just an idea'' to the awesome realization! || *Special thanks to the participants for these awesome photos!

Lokalni Trening Kurs 1 (Decembar 2015)

U periodu od 04.-06. Decembra 2015. godine održan je u Novom Sadu Lokalni trening kurs za članove i zainteresovane za članstvo u AEGEE-Novom Sadu i AEGEE-Beogradu. Učesnici su u toku ovog motivacionog vikenda učestvovali u interaktivim radionicama koje su vodili alumni članovi AEGEE Beograda. Kroz te radionice, u zabavnoj i radnoj atmosferi stekli su znanje o procesu planiranja i realizacije kvalitetnih događaja u AEGEE-u.

EXITing Adventure 2015

Ovaj događaj uključio je 12 učesnika iz 7 zemalja. Program događaja obuhvatao je: nekoliko interaktivnih radionica o društvenom aktivizmu i počecima Exit festivala, srpskoj kulturi i važnosti putovanja kao načina učenja, kartu za Exit festival i kamp, posetu Karlovcima i Akva parku u Bačkom Petrovcu. Učesnici su se kroz zabavnu radionicu o folkloru upoznali sa našim tradicionalnim igrama.

Razmena AEGEE Torino - AEGEE Novi Sad 2015

Razmena između ove dve antene odvijala se u aprilu i maju 2015. godine. Počelo je u Novom Sadu, dolaskom ekipe od 8 članova iz AEGEE-Torina. Društvo je posetilo i Sremske Karlovce, gde su proveli dan degustirajući vino i roštiljajući u prelepoj prirodi, kao i Beograd, u kom su proveli celi dan istražujući našu metropolu. Razmena se nastavila nekoliko dana nakon toga u Italiji, kad je osmoro članova AEGEE Novog Sada otputovalo za Torino. Usput su posetili Veneciju, Udine i AEGEE ekipu iz ovog grada, U Torinu je naša ekipa provela nezaboravnih 6 dana, upoznavajući grad iz ugla studenata koji u njemu žive. Na ovoj razmeni sklopljena su predivna prijateljstva i izražene su želje sa obe strane za održavanje ove razmene svake godine :)

TSU ,,Play hard - meet Green(s)'' 2014.

Ovaj Travelling Summer University 2014 održan je od strane AEGEE Novog Sada i AEGEE Niša. Oko 30 učesnika iz cele Evrope okupilo se i upoznavajući srpsku kulturu proputovali su našom zemljom - od Novog Sada, preko Beograda i prelepe planine Rtanj, pa sve do Niša, gde se program završio. Ovaj događaj okupio je studente svih struka i inteesovanja, sa zajedničkom željom da podignu svest o očuvanju životne sredine. Na ovu temu održan je određen broj edukativnih radionica.

Štafeta 2014

Štafeta je događaj održan u novembru 2014. u Novom Sadu. Ovo je bio susret regionalnih antena - iz Ljubljane, Zagreba, Sofije, Kragujevca, Beograda, Skoplja i Novog Sada. 25 studenata, članova AEGEE-a iz ovih gradova okupili su se u Novom Sadu i proveli vikend uz interaktivne radionice na temu ''Soft Skills'' i zabavan društveni sadržaj.

Global Adventure Meeting 2014

Global Adventure Meeting bio je događaj organizovan od strane AEGEE Novi Sad, prvi put u saradnji sa EXIT festivalom. Učesnici ovog događaja imali su priliku da posete EXIT festival, Sea Dance festival, Višegrad i Andrićgrad i Mokru Goru. Takođe, događaj je obuhvatao rafting Tarom. Bili su smešteni u kampu. Ovo je bila prva saradnja AEGEE-a i EXIT-a, sa pozitivnim utiscima obe strane :)

TSU AEGEE Novi Sad i AEGEE  Maribor (Jul 2011)

AEGEE Novi Sad i ovog leta je organizovao Summer University. Oko pedeset studenata različitih oblasti studiranja i interesovanja, najrazličitijih zemalja Evrope zajedno su proveli dve nedelje putujući kroz Sloveniju, Hrvatsku i na kraju - Srbiju. Upoznavajući se sa kulturom ove tri države i lepotama Maribora, Zadra, Kornata... učesnici su takođe bili tematski povezani pokušajem da se učvrsti svest o značaju zaštite okoline, recikliranja, kao i sportske aktivnosti.

TSU AEGEE Patra